You did not select any slider in Front Page Options metabox.
FAQ
‘Hoe confronterend zal de coaching zijn?’
Zonder uitzondering – en we hebben het over 17 jaar ervaring – blijven de inzichten en de gevolgen daarvan goed hanteerbaar. Mensen worden niet bang van zichzelf maar raken juist steeds meer vertrouwd met zichzelf.
‘Ik zou het zelf moeten kunnen’
Dit is een voorbeeld van een niet helpende gedachte. Als dit waar was zou je niet op zoek zijn. Het is helemaal niet erg dat je iets nog niet kunt. Je kunt hier en nu met een groeistap beginnen met een wel helpende gedachte; je hoeft niet perfect te zijn en je bent nooit te oud om te leren.
‘Ik weet niet wat er uit de coaching komt’
Veel coaching is gericht op het bereiken van concrete doelen en die worden ook gerealiseerd. Vaak ontstaan er neveneffecten. Die zijn niet altijd leuk in de fase van inzicht en bewustwording, maar uiteindelijk altijd bijdragend aan verbeteringen in leven en werk. Coachees zijn zonder uitzondering sterk genoeg om dit te dragen.
‘Ik twijfel aan de kwaliteit van de coach’
Hier kun je van tevoren zaken checken; via de referenties op LinkedIn, het checken of er sprake is van een gedegen opleiding, navraag doen bij mensen die zelf concrete ervaring hebben met de coach. Tot slot kun je in de vrijblijvende intake zelf ervaren of de klik goed is en of je met je vraag aan het goede adres bent. Wat levert coaching op? Samenvattend komt het neer op: – inzicht en bewustwording, – verder leren, een stap verder komen, een betere kwaliteit van leven en werk, – eigen antwoorden ontdekken, – doelen bereiken, – klachten/problemen oplossen, – meer zelfvertrouwen.
Hoe start ik een coachingstraject op?
Als je de vrijblijvende intake aanvraagt benaderen we je voor een afspraak. In de intake nemen we je vraag door, bepalen de aanpak en checken de klik. Daarna kies jij; wel of niet in coaching bij Binnenzaken? Bij een ‘ja’ treden gemaakte afspraken in werking. Er komt een verslag, een offerte en meestal een aftrapgesprek met de manager. De intake wordt – voor bekende opdrachtgevers – alleen gerekend als er een traject van komt, anders niet. We starten nadat een akkoord bij ons binnen is. De vrijblijvende intake is bedoeld voor professionals die niet eerder bij Binnenzaken in coaching of training hebben gezeten. Voor ‘bekenden’ is er de mogelijkheid om een eenmalig gesprek te hebben.
Welke informatie wordt gedeeld met de werkgever?
Alleen door de cliënt goedgekeurde verslaglegging wordt met de werkgever gedeeld. Gesprekken met de leidinggevende worden tussen cliënt en coach inhoudelijk voorbereid en afgestemd. De beroepscode van de Algemene Beroepsvereniging van Counselling (www.abvc.nl) is op de dienstverlening van Binnenzaken van toepassing.
Hoe lang duurt een coachingstraject?
De meeste trajecten worden in 6 tot 8 sessies van twee uur voltooid, los van de intake en de evaluatie. De gemiddelde doorlooptijd wordt bepaald door urgentie en inhoudelijke doelen en is doorgaans 6 tot 8 maanden.
Hoeveel tijd zit er tussen de sessies?
Bij urgente trajecten wekelijks of tweewekelijks. Bij niet urgente trajecten om de drie tot vier weken.
Is mijn gedrag ontwikkelbaar?
Diepe karakterzaken liggen min of meer vast. Waar het in coaching en training om gaat is het ombuigen van gewoontes en ontstane patronen die in het nu niet meer helpend zijn. Het opbouwen van inzicht en bewustwording is een belangrijk proces tijdens coaching. In tegenstelling tot de diepe karaktertrekken zijn deze gewoontes en patronen goed bij te sturen. Er is wel een echte eigen motivatie voor nodig. Neem hier contact op voor een vrijblijvende intake.
Theo: "Sinds de coaching bespreken we sterktes en zwaktes in het team en groeien we"
Irma: "Sinds de coaching maak ik keuzes over opleiden en ik ben ook al begonnen"
Hans: "Mijn banden slijten een stuk langzamer sinds de coaching"